<
>

Miedema verlengt aflopend contract bij Arsenal

Pro Shots

Vivianne Miedema blijft bij Arsenal voetballen. De 25-jarige spits had een aflopend contract in Londen en stond naar verluidt in de belangstelling van onder meer FC Barcelona, maar ze heeft besloten haar verbintenis bij de Engelse club te verlengen. Miedema speelt al sinds 2017 voor Arsenal, daarvoor kwam ze uit voor sc Heerenveen en Bayern München.

In vijf seizoenen bij Arsenal maakte ze 117 doelpunten. Miedema is niet alleen topscorer aller tijden in Oranje (92 doelpunten in 108 interlands), maar ze heeft ook de meeste goals gemaakt in de Women's Super League, de Engelse voetbalcompetitie voor vrouwen. De Nederlandse werd in 2019 met Arsenal kampioen van Engeland.

"Ik denk dat het mooiste aan het voetbal is om met een team en met mensen om je heen iets op te bouwen waar je echt bij wil horen", zegt Miedema. "Ik heb het gevoel dat het winnen van titels met Arsenal veel meer voor mij zal betekenen dan dat ik ze op dit moment met een andere club zou winnen. En dat is natuurlijk wat ik met Arsenal hoop te bereiken."