<
>

Spannende avond voor Feyenoord-opponent Roma in Turijn

Het AS Roma van José Mourinho speelt vanavond op bezoek bij middenmoter Torino een spannende wedstrijd in de strijd om Europees voetbal. Bij een overwinning verzekert Roma zich van Europa League-voetbal in het nieuwe seizoen, als dat niet lukt dan is de finale tegen Feyenoord om de Conference League volgende week nóg belangrijker dan 'ie al is voor de Romeinen. Als AS Roma vandaag wint, dan is Feyenoord zeker van een ticket voor de groepsfase van de Europa League, zonder zelf in actie te komen.

Europa League-ticket
De winnaar van de ontmoeting volgende week woensdag in Tirana wint behalve het derde Europese toernooi, óók een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Feyenoord is al verzekerd van het spelen van voorrondes van het tweede Europese toernooi door de prestaties in de Eredivisie, Roma kan nog alles verspelen.

Wat de uitslag van het duel in de Serie A vanavond ook gaat worden. Mourinho vindt de Conference League ontzettend belangrijk: “Deze finale in Tirana is voor mij de belangrijkste in mijn carrière. Dat komt omdat we hem nog moeten spelen, en hopelijk winnen. Een finale is voor mij altijd speciaal”, vertelde de special one op de persconferentie.

Voordeel
Zijn ploeg heeft door het spelen van veel wedstrijden in de Conference League een hoop punten in de Serie A verloren. Mourinho: "We hebben vijftien duels in dit toernooi gespeeld en zijn een commitment aangegaan. Daarvoor hebben we wel de prijs betaald in de Serie A en daarom willen de titel nu ook winnen."

Dat Feyenoord al een week klaar is met de competitie en AS Roma vanavond nog een belangrijk duel te wachten staat is wat de trainer betreft nadelig: "Dat is geen klein voordeel, maar een groot voordeel. Wij hebben nog een belangrijke wedstrijd te gaan en het wordt moeilijk om veel jongens rust te gunnen, terwijl Feyenoord nog op trainingskamp kan gaan naar Portugal."

De Conference League-finale tussen AS Roma en Feyenoord zie je woensdagavond live op ESPN.