<
>

Slot over fitte Bijlow: ''Beste keeper van Nederland''

Feyenoord bereidt zich in Portugal voor op de Conference League-finale tegen AS Roma van 25 mei. De Rotterdammers stonden vandaag weer op het trainingsveld en daar waren veel blije gezichten te zien. Niet alleen omdat er ontspannen in de Portugese zon wordt getraind, maar ook omdat sterkhouders Tyrell Malacia en Justin Bijlow weer op het veld stonden.

Malacia speelde begin mei zijn laatste wedstrijd van het seizoen tegen PSV en raakte daarna geblesseerd. Het ziet er dus naar uit dat de linksback weer kan meedoen. Justin Bijlow ligt er al wat langer uit. De doelman moest in maart geopereerd worden aan zijn voet en een lange revalidatie volgde. Vandaag, tijdens de partijvorm, stond de doelman echter tussen de basisspelers. Een opsteker voor trainer Arne Slot.

''Het is één van de beste, misschien wel de beste, keeper van Nederland. Dus als hij fit is, ziet dat er goed uit. We moeten wel voorzichtig zijn. Hij is er een tijdje uitgeweest. Gelukkig heeft hij wel nog een week om met de groep mee te trainen, maar het hoeft niet te zeggen dat zijn fitheid nu alleen maar omhoog gaat. Het kan gebeuren, en ik hoop het niet, dat er een terugslag komt. Hij zit aan het einde van zijn revalidatietraject, maar je kan ook nog zeggen dat hij in het revalidatietraject zit.''

Lekker om even niet in Rotterdam te zijn

Voorafgaand aan de belangrijkste wedstrijd in jaren besloot Feyenoord dus om zich voor te bereiden in Portugal, en niet in Rotterdam. Een logische keuze volgens Slot: "Je hebt de groep bij elkaar, je hebt veel ruimte voor besprekingen en ze op de juiste manier te belasten. Het geeft ook even een nieuwe prikkel om ergens anders te zijn en niet in Rotterdam. Als je in Rotterdam bent krijg je wel heel veel aandacht voor de finale, wat nu ook zeker zal zijn. We hebben de telefoon altijd bij ons, maar dat is toch net anders. Voor mij was de belangrijkste dat we hier goed kunnen trainen en ons op een goede manier kunnen voorbereiden in een iets andere omgeving dan normaal."

Er staat enorm veel op het spel op 25 mei. Cyriel Dessers kan prima met die druk omgaan. "Met de spanning zit het wel goed. Ik vind het wel leuk om grote wedstrijden te spelen. Er komt wel wat druk bij kijken, maar dat voel ik niet echt." Dessers ontspant zich prima in Portugal. "We zijn hier om hard te trainen, maar er is morgen bijvoorbeeld wel een momentje voor teambuilding. Ik denk dat we ook nog een etentje hebben, dus dat zijn die momenten om te ontspannen. Om hier te zijn met mooi weer, een mooi hotel, alles is goed geregeld. Dat is wel goed voor de balans."