<
>

Rangers met zelfde elf als in de halve finale, Frankfurt op twee plekken gewijzigd

ANP

Er is afgetrapt in de finale van de Europa League. Rangers, met trainer Giovanni van Bronckhorst, speelt tegen het Duitse Eintracht Frankfurt. Rangers F.C. kan tien jaar na het faillissement voor een historische prestatie zorgen door voor de tweede keer in de clubgeschiedenis een Europese prijs te winnen.

Van Bronckhorst kiest in het historische duel voor dezelfde elf namen als in de halve finale tegen RB Leipzig. De opstelling ziet er als volgt uit.

Rangers staat in een 5-3-2-systeem (v.r.n.l.) McGregor (k), Tavernier, Goldson, Lundstram, Bassey, Barišić, Jack, Aribo, Kamara, Wright, Kent.

Frankfurt, de ploeg die onder andere FC Barcelona uitschakelde, zint ook op een zege. Frankfurt wacht namelijk al 42 jaar op Europees eremetaal. Trainer Oliver Glasner, van 2012 - 2014 nog assistent onder Roger Schmidt, start met twee andere spelers dan in de halve finale tegen West Ham United. Hinteregger is geblesseerd en Jens Hauge moet genoegen nemen met een plaats op de bank.

Het team van Frankfurt speelt in een 3-4-3-systeem (v.r.n.l.) Trapp (k), Tuta, Touré, N'Dicka, Knauff, Sow, Rode, Kostić, Lindstrøm, Borré, Kamada.

De finale van de Europa League tussen Eintracht Frankfurt en Rangers FC is vanaf 21:00 uur te zien op ESPN.