<
>

Joey Veerman in Mirror Talk over samenwonen buiten Volendam, carrièreplanning en zijn kapsel

In de zevende aflevering van 'Mirror Talk' gaat Kenneth Perez in gesprek met PSV-middenvelder Joey Veerman. De spelmaker kwam in de winterstop over van sc Heerenveen en laat wekelijks zien een meerwaarde te zijn voor de Eindhovenaren. In 24 wedstrijden voor PSV was Veerman al goed voor zes doelpunten, zeven assists en won hij de TOTO KNVB Beker.

Perez stelt zijn vragen in de nieuwe thuishaven van Veerman, het Philips Stadion. "Het nieuwe is er nu wel van af, maar het voelt nog steeds heel goed", merkt de PSV'er op. "In Heerenveen verbleef ik drie nachten per week en woonde ik alleen in een appartement. Dat is een stuk saaier. Nu woon ik samen met mijn vriendin en hebben we een hondje. Het is veel gezelliger om samen te wonen", zegt de gesettelde Volendammer.

Volendam

"Ik begon bij RKAV, de amateurvereniging in Volendam en ben zo zachtsjesaan naar boven geklommen. Kees Kwakman belde mij de maandagochtend voor mijn debuut op. Hij dacht dat ik die vrijdag zou gaan spelen. Dat gebeurde ook", vertelt Veerman over hoe hij hoorde dat hij op 17-jarige leeftijd zou gaan debuteren in het eerste van FC Volendam.

Na drie seizoenen was het tijd voor een vervolgstap. "Toen Heerenveen kwam stond ik wel even te juichen in de kleedkamer van Volendam", aldus Veerman over zijn stap naar de Eredivisie.

Ambitie

"Ik zie het allemaal wel wat er op mijn pad komt. In mijn plan toen ik bij Volendam speelde stonden ook Heerenveen en PSV niet achter elkaar. Ik wil in de top van Nederland spelen en daar ben ik op mijn 23e al. Uiteindelijk zou ik graag in Spanje willen voetballen", toont de technicus zich ambitieus.

Veerman draait op het einde de rollen om en vraagt of Perez grote verschillen ziet tussen zijn generatie en de huidige generatie profvoetballers. Dit en nog veel meer is te zien in Mirror Talk.

Mirror Talk zie je voorbij komen op de verschillende kanalen van ESPN.