<
>

Verdediger Pinto nog een jaar bij Fortuna

Pro Shots

Verdediger Ivo Pinto heeft een contract voor een jaar getekend bij Fortuna Sittard, dat zich zondag handhaafde in de Eredivisie. De 32-jarige Portugees werd dit seizoen al gehuurd van Dinamo Zagreb en speelde 21 competitieduels. Er is tevens een optie voor een extra jaar in zijn contract opgenomen. Pinto kwam naast het Kroatische Zagreb ook uit voor FC Porto, Boavista, CFR Cluj en Norwich City.

Voor 1 april zegde Fortuna juist drie contracten formeel op omdat Eredivisie-clubs elk jaar verplicht zijn duidelijkheid te geven aan de spelers voor die tijd. Martin Angha, Tesfaldet Tekie en Lisandro Semedo hebben mogelijk hun laatste wedstrijden voor de Limburgse club gespeeld. Joshua Wehking, Paul Gladon, Dimitrios Siovas en Andreas Samaris hebben ook aflopende contracten, maar vielen buiten die regeling omdat ze hun eerste verbintenis met de club uitdienen.

Het contract van hoofdtrainer Sjors Ultee werd dit seizoen opengebroken en verlengd tot medio 2023. Ook spits Mats Seuntjens heeft een contract tot die periode en uitblinker Zian Flemming ligt nog voor twee jaar vast bij de Limburgers.