<
>

Kenneth Paal nieuwe naam in selectie Suriname

Pro Shots

Stanley Menzo, bondscoach van Suriname, heeft Kenneth Paal opgeroepen voor de Nations League-wedstrijden tegen Jamaica en Mexico. De verdediger van PEC Zwolle is de enige nieuwe naam van de diaspora (spelers van buiten Suriname zelf) in de 29-koppige selectie van Natio.

Suriname zit in de hoogst mogelijke groep van de Nations League nadat het land onder bondscoach Dean Gorré was gepromoveerd vanuit de B-categorie. Tegen Jamaica - kwartfinalist van de Gold Cup - wordt tweemaal gespeeld, tegen Mexico één keer. De tweede wedstrijd tegen de verliezend finalst van de afgelopen Gold Cup wordt in maart 2023 afgewerkt. Dan weet de ploeg van Menzo of het zich plaatst voor de finales van de Nations League of dat het degradeert uit de A-categorie.

Sterkhouders als aanvoerder Ryan Donk, Diego Biseswar en Sheraldo Becker zijn eveneens van de partij. Met name laatstgenoemde is een welkome versterking voor de ploeg van Menzo. De buitenspeler van Union Berlin was de laatste drie wedstrijden van Suriname geblesseerd. Ryan Koolwijk is ook betrokken bij de ploeg. De middenvelder die afgelopen zondag zijn laatste wedstrijd speelde als profvoetballer is de nieuwe assistent-coach van de nationale voetbalploeg.