<
>

Tagliafico: ''De overstap gebeurt als het voor iedereen gunstig is''

Nicolás Tagliafico weet nog niet of hij na vier seizoenen zijn laatste wedstrijd in Ajax-shirt heeft gespeeld, maar hij steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken: ‘’Ik heb altijd naar een meer competitieve competitie willen overstappen. Om door te groeien, al voel ik me hier erg op m'n gemak. Soms zit je te erg in je comfortzone", doelt de Argentijn op zijn huidige club Ajax en de stad Amsterdam.

Tagliafico speelde dit seizoen 22 wedstrijden in de Eredivisie, daarin scoorde hij twee keer en gaf hij evenveel assists. "Dit was een leerseizoen voor mij. Ik heb niet zo veel gespeeld als in voorgaande seizoenen, maar het was heel nuttig om dit mee te maken om te groeien als persoon en mentaal", bekijkt de 29-jarige het seizoen van de positieve kant. "Het leukste is dat de fans altijd achter ons staan. Ik wil ze wat meegeven van de passie die ik voel op het veld. Dat zien zij ook. We hebben echt een hele goeie band met onze fans", zegt de publiekslieveling.

Of 'Nico' bij Ajax blijft is dus nog niet duidelijk: "Mijn contract duurt nog een jaar. Dus kan ik nu nog niet zeggen of ik blijf. Misschien wel, misschien niet. De overstap gebeurt alleen als het voor iedereen gunstig is", houdt de Argentijns international een slag om de arm. Over de nieuwe hoofdtrainer Alfred Schreuder is Tagliafico lovend: "Ik heb twee jaar geleden met hem gewerkt. Hij was toen Erik ten Hag zijn assistent. Een fantastische trainer. Hij had een goede klik met de spelers. Ik hoop dat hij de club veel goeds brengt".

Ook wenst Tagliafico de afzwaaiend hoofdcoach Erik ten Hag heel veel succes: "Ik heb hem gezegd dat het vier geweldige jaren waren, waarin we fantastische wedstrijden hebben gespeeld. Ik heb niet alleen als speler, maar ook buiten het veld veel van hem geleerd."