<
>

Barreto neemt na heibel afscheid: "Excuses aanbieden is te makkelijk"

De carrière van Édgar Barreto zit er na 493 wedstrijden op in het betaald voetbal. De 37-jarige Paraguayaan wilde nog een jaar door, maar hoorde niks van zíjn N.E.C. Daardoor maakte hij het besluit om eerder dan hij wilde afscheid te nemen van het bestaan als profvoetballer.

"Dat was het", zegt Barreto na afloop van het duel met Fortuna. "Het was leuk, maar ik moet vooruit kijken naar de toekomst. Er gebeurt van alles heel snel. Het was heel laat dat ze laten weten wat de beslissing was van de club. Ik kom hier om mijn carrière af te sluiten en dat gebeurt dit jaar. Dat had ik niet verwacht."

Vanaf november gaf de middenvelder aan dat hij nog een jaar doorwilde. Zeven maanden later was er nog altijd geen aanbod of gesprek vanuit de kant van N.E.C. "Het was een grote teleurstelling voor mij om geen informatie te krijgen tot het laatste moment. Met mijn ervaring en mijn leeftijd vind ik dat vooral respectloos."

Uiteindelijk hield Barreto de eer aan zichzelf en geniet hij vooral van de fans die hem beschouwen als een ware legende. "Dat ze mijn contract niet wilden verlengen, dat was duidelijk. Anders had ik wellicht een optie gehad. Nu wachtte ik tot het laatste moment en gebeurde het niet. Ik ben echt blij met mijn carrière. Ik ben hier in Europa begonnen met deze supporters en ik ben blij om het op deze manier af te sluiten met deze supporters."

Wilco van Schaik gaf in Goedemorgen Eredivisie aan dat de club de situatie met zijn publiekslieveling niet goed heeft afgehandeld. Ook richting Barreto zijn excuses gemaakt. "Zeker. Ik denk dat excuses aanbieden te makkelijk is. Het is een beetje een vervelende situatie. Ik heb mijn eigen manier van denken. De club heeft dat ook. Nu moet ik vooruit kijken en ik ben blij met wat ik heb gedaan in mijn 2 jaar hier. Toen ik kwam zaten we in de Keuken Kampioen Divisie. Nu waren we bijna bij de play-offs voor Europees voetbal. Wat de supporters hebben gedaan voor mij vanaf januari was geweldig. Dat gevoel ga ik met mij meenemen."