<
>

Seuntjens: "Ralf is sterk, dat weet iedereen en dat weet hij zelf ook"

Fortuna Sittard blijft in de Eredivisie. Lang zag het daar niet naar uit, maar door een 0-1 overwinning in Nijmegen op de slotdag verzekerden de Limburgers zich van nog een seizoen Eredivisie-voetbal. Het koningskoppel in Sittard dit seizoen is dit seizoen Zian Flemming-Mats Seuntjens. Toen Flemming de beslissende 0-1 op het bord zette liep hij naar Seuntjens toe en maakte hij een steunbetuiging aan de broer van de Fortuna-speler.

Ralf Seuntjens kreeg deze week namelijk slecht nieuws. Een tumor werd geconstateerd in zijn schouder, waarna hij naar Nederland vloog om zich te laten behandelen. "Ik ben overmand door emoties", zei Mats Seuntjens terwijl hij zijn arm om Flemming had geslagen. "Slecht nieuws gehad thuis, woensdag niet kunnen spelen en hadden we het af kunnen maken. Vandaag moet je weer opdraven en weet je wat je moet doen. En mijn held zit naast mij. Naast mijn andere held die thuis zit."

'Ralf is sterk'
Zaterdag gaf het NAC-publiek de naar Japan vertrokken aanvaller nog een steuntje in de rug. Iets wat Flemming op eigen wijze deed in De Goffert. "Het enige wat ik kan zeggen is dat het op dit moment niet positief eruit ziet", zegt Mats Seuntjens. "Ralf is sterk. Dat weet iedereen en dat weet hij zelf ook. Eigenlijk moeten we ons nu nergens zorgen over maken misschien maar het is wel niet positief. Wat ik zeg: Ralf is wel sterk."

Op de vraag of de situatie van zijn broer levensbedreigend is: "Het is te vroeg om te zeggen. Hij heeft een vervolgonderzoek gehad in Nederland. Daar kwamen meerdere dingen naar voren. Ze zijn gelijk met de behandeling gestart en met medicijnen. Ik weet niet eens of ik het goed uitleg hoor en ik heb er zelf geen verstand van. Hij heeft bloedverdunners gehad geloof ik. Misschien treed ik nu te veel in details. Het is in ieder geval niet goed. We hadden gehoopt op een geluk bij een ongeluk, maar het ziet er gewoon niet goed uit op dit moment."

Dat hij ondanks het slechte nieuws gewoon voetbalde, valt te bewonderen. "Dat is heel knap", vult Flemming zijn vriend - die hij in de wedstrijd betrok bij zijn doelpunt aan. "Ik had het al een beetje bedacht, maar niet tegen Mats gezegd natuurlijk. Ik moet zeggen ik ken Ralf persoonlijk niet, maar Mats heel goed. Dat gun je niemand."

Veel tragisch nieuws
Wat was een week met veel persoonlijk leed in de spelersgroep van Fortuna. "We hebben sowieso met het team een hele heftige week gehad. Met Jordan Botaka die zijn beste vriend Jody Lukoki verliest. Ivo Pinto zijn vader die veel te jong is overleden. Een paar dagen later hoorden we dat van Mats. Dat raakt iedereen. En het helpt helemaal geen reet, maar ondanks dat ik Ralf niet ken, kan ik hem wel een steuntje in de rug geven."