<
>

Hofland: "Niks mooier voor een sporter dan om deze druk te voelen"

Willem II maakt zich op voor een zenuwslopende laatste speeldag in de Eredivisie. De Tilburgse club staat momenteel zeventiende en moet winnen om directe degradatie nog te kunnen ontlopen. Trainer Kevin Hofland stoomt zijn team klaar voor het beslissende thuisduel met FC Utrecht. "Je probeert de jongens zo goed mogelijk voor te bereiden op alles. Uiteindelijk stuur je ze het veld in en hoop je dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen", aldus Hofland.

Het belooft een bloedstollende zondag te worden, maar dat heeft volgens de trainer ook iets moois. "Uiteindelijk zit je al heel lang in deze situatie. Alleen je komt nu bij de laatste speeldag. Als voetballer en staf wil je gewoon elke wedstrijd winnen. Dat is het mooie, dat je deze gewoon moet winnen. Niks mooier voor een sporter om die druk te voelen."

Hofland verwacht dat het zal kolken in het Koning Willem II Stadion. De supporters hebben dit seizoen al meerdere keren bewezen dat ze de ploeg net dat extra zetje kunnen geven. "We moeten zondag vol aan de bak. Met het thuispubliek wordt het één groot feest. Je moet het gewoon heel goed afsluiten, dus dat betekent dat we drie punten moeten pakken en daarna zien we het wel."

Andere velden

Willem II moet simpelweg gewoon winnen, anders valt het doek sowieso voor de club. Wat er op de andere velden gebeurt is daarnaast even belangrijk, want dat zal ook bepalen in welke situatie de Tilburgers terechtkomen. Hofland wil zich zondag niet meteen te veel bezighouden met de andere velden. "Wij moeten winnen. Daar moet je gewoon mee bezig zijn. Het is voor ons natuurlijk afhankelijk van hoe het gaat lopen qua stand. Staat het gelijk, dan wil je natuurlijk in de tweede helft wel ingelicht worden. Daarna gaan we een scenario schetsen en kijken wat mogelijk is."

De nummer veertien Heracles Almelo en de nummer vijftien Sparta Rotterdam spelen zondag ook tegen elkaar en zouden later in de wedstrijd voor een salonremise kunnen gaan als dat voor beide teams een goed scenario is. Hofland reageerde ook nog op die mogelijke uitkomst. "Ik begrijp dat zeker als ze dat doen. Ik zou het niet anders doen."