<
>

Steijn over mogelijke salonremise op bezoek bij Heracles Almelo: "Het zou kunnen"

De plotselinge komst van Maurice Steijn heeft Sparta Rotterdam geen windeieren gelegd. Een gelijkspel in extremis tegen AZ, winst op bezoek bij FC Groningen en dé degradatiewedstrijd op Het Kasteel tegen PEC Zwolle werd ook gewonnen. Kortom: Het Sparta dat al door vriend en vijand was afgeschreven heeft ineens goede papieren om directe handhaving te bewerkstelligen. Steijn: “De reeks is geweldig, maar we zijn er nog niet.”

Salonremise
Als de tussenstanden op de velden bij directe concurrenten Willem ll en Fortuna Sittard voordelig zijn, dan sluit Steijn een salonremise in Almelo niet uit. Doelman Maduka Okoye heeft daarentegen nog nooit van het woord gehoord. Steijn hierover: “Dat zal ik ‘m nog wel uitleggen als het nodig is. Als de tussenstanden op de andere velden zo zijn dat zowel Heracles als wij aan een gelijkspel voldoende hebben, dan kan ik mij voorstellen dat wij daar allebei dan vrede mee hebben.”

Steijn is blij met de zeven punten die hij tot dusver met zijn ploeg behaalde. “Toch had ik met zeven punten uit drie wedstrijden verwacht dat we veilig zouden zijn.” Dat is nog niet het geval en daarom is de oefenmeester scherp op eventuele verslapping: “Iedereen denkt dat we er al zijn, of praat al over vakantie. Toch kunnen we er zondag ook nog direct uitvliegen.”

Winst
Sinds de komst van Maurice Steijn is Sparta Rotterdam aanvallender gaan voetballen. Steijn hierover: “Bij het bestuderen van ons programma en dat van de concurrenten kwamen we tot de conclusie dat we aan vier gelijke spelen niets hadden. Dus moesten we echt voor de winst gaan. Daar moet je natuurlijk ook wat geluk bij hebben – bijvoorbeeld met de gelijkmaker van Van Crooij tegen AZ in de laatste minuut – maar de spelers hebben dat goed opgepakt.