<
>

Historische Klassieker in de Kuip mogelijk beslissend in titelrace Eredivisie Vrouwen

Morgen is het Super Saturday in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen met een historische Klassieker én een mogelijke landstitel voor FC Twente in het vooruitzicht. De wedstrijd tussen de Feyenoord Vrouwen en Ajax Vrouwen is extra speciaal omdat dit duel voor het eerst in de Kuip wordt gespeeld. Als Ajax punten morst in Rotterdam kan FC Twente kampioen worden.

Bij de start van de voorlaatste speelronde is het gat tussen koploper Twente en Ajax drie punten. De Tukkers ontvangen zaterdag PSV. Bij een gelijkspel van Ajax in de Kuip is Twente officieel kampioen bij een overwinning. Bij een nederlaag van Ajax tegen Feyenoord, heeft Twente zelfs aan een punt genoeg om de titel te pakken. Op vrijdag 20 mei staan Ajax en Twente tegenover elkaar, maar de titelstrijd kan dus al beslist zijn. Als Ajax wint in Rotterdam komt het aan op die laatste wedstrijd. Momenteel heeft FC Twente (+65) een veel beter doelsaldo dan Ajax (+46). Bij een zege op PSV kan Twente vanwege een veel beter doelsaldo de titel eigenlijk niet meer ontgaan.

Bezoekersrecord op komst
Twee jaar geleden werden er 11.000 kaarten verkocht voor de kraker tussen PSV en Ajax op 20 maart 2020, maar corona gooide destijds roet in het eten. De verwachting is daarom dat er morgen een nieuw bezoekersrecord aankomt voor de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Een week geleden liet Feyenoord weten dat er meer dan 10.000 kaarten voor de Klassieker zijn verkocht. Het bezoekersrecord voor een Nederlandse competitiewedstrijd staat nu nog op naam van Willem II – AZ uit 2009. Er waren destijds 10.000 fans in het Koning Willem II Stadion.

"Ik denk dat het een bijzondere middag gaat worden", voorspelt Samantha van Diemen, die normaliter met haar ploeg op trainingscomplex Varkenoord speelt. "Mooi dat we de kans krijgen om in De Kuip te spelen, en dan ook nog eens de Klassieker. Als je hoort hoeveel kaarten er zijn verkocht is dat super bijzonder." Feyenoorder Pia Rijsdijk, die in de eerste Klassieker een hoofdrol opeiste, wil de titelaspiraties van Ajax graag de kop indrukken: "Ik heb het eerder meegemaakt als speler van ADO. Dat we zodoende Ajax dwarszaten. Ik zou het niet erg vinden om het nog een keer te doen", lacht Rijsdijk.

Super Saturday zie je live bij ESPN vanaf 13:30 uur met de mogelijke kampioenswedstrijd FC Twente – PSV en Feyenoord – Ajax.