<
>

Van Gaal neemt Janssen en Karsdorp op in voorselectie Oranje

Bondscoach Louis van Gaal heeft de voorlopige selectie voor de wedstrijden in de Nations League begin juni bekendgemaakt. Daarbij heeft hij twee verrassende namen op het formulier gezet: Vincent Janssen en Rick Karsdorp. Georginio Wijnaldum ontbreekt in de voorselectie.

Van Gaal legt uit waarom 86-voudig international Wijnaldum er niet bij is: ''Sinds onze laatste twee interlands in maart, is er in Gini’s situatie bij zijn club helaas nog weinig veranderd. Ik ben daardoor genoodzaakt andere keuzes te maken, hoe lastig en spijtig ik dat persoonlijk ook vind.''

Voor Vincent Janssen en Rick Karsdorp is het lang geleden dat ze deel uitmaakten van Oranje. Janssen speelt inmiddels bij het Mexicaanse Monterrey en leek afgeserveerd bij het Nederlands elftal. De aanvaller speelde in oktober 2017 de laatste van zijn zeventien interlands.

In Mexico is Janssen inmiddels een vaste kracht geworden. Sinds zijn transfer van Tottenham Hotspur naar Monterrey in 2019, won de ploeg eenmaal de Liga MX Apertura. Janssen speelde inmiddels al 93 wedstrijden voor de Mexicaanse topclub, hij scoorde daarin 23 keer en gaf vijf assists. Dit seizoen staat de teller op vijtien wedstrijden, een doelpunt en een assist.

Karsdorp (27) speelde als Feyenoorder drie interlands voor Oranje, maar is sinds maart 2017 al niet meer opgeroepen. Hij gaf laatst in een interview bij ESPN aan dat hij niet meer rekende op een uitnodiging bij Oranje. Hij is echter al een tijd belangrijk voor de Italiaanse grootmacht AS Roma. Dit seizoen alleen al kwam de vleugelverdediger tot 48(!) optredens, hij gaf hierin zeven assists.

Oranje speelt op 3 juni de eerste wedstrijd van de Nations League in het Koning Boudewijnstadion in Brussel tegen België. Vijf dagen later gaat de ploeg van Van Gaal op bezoek in Wales gevolgd door een wedstrijd in De Kuip tegen Polen.