<
>

NAC erg geschrokken van bedreigingen aan adres Steijn

NAC Breda heeft met afschuw gereageerd op de bedreigingen die oud-trainer Maurice Steijn heeft ontvangen. De club laat in een statement weten hier erg van geschrokken te zijn. “Wij distantiëren ons hier dan ook volledig van”, aldus NAC op de clubwebsite.

“We willen eenieder oproepen onze club op een positieve manier te steunen, zoals zovelen al doen. We hebben een trouwe supportersschare, waar we ontzettend trots op zijn. Verpest het niet voor je medesupporters.”

Aangifte
Sparta Rotterdam-trainer Steijn ging na afloop van de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle in op de situatie die is ontstaan nadat Sem Steijn scoorde in het Rat Verlegh Stadion. De middenvelder en zoon van de trainer van Sparta maakte in de play-off-wedstrijd tegen NAC de 0-1 namens ADO Den Haag en provoceerde vervolgens het publiek.

Sem Steijn ging voor het publiek staan, wees vervolgens naar zijn achternaam op zijn shirt en stak een middelvinger op. "Het is behoorlijk hectisch geweest", zei zijn vader na afloop van de belangrijke wedstrijd tegen PEC Zwolle. "Die actie van gisteren? Dat was toch een superactie. Ik was trots op de actie die hij gedaan heeft."

Maar zijn actie heeft consequenties gehad, aldus Maurice Steijn, die vorig seizoen opstapte bij NAC en de dreigementen daarvan als reden opgaf. "Het blijkt maar weer dat wanneer je beschimpt wordt in een stad en hij trekt daarin partij. Dat is vorig jaar redelijk gebagatelliseerd door NAC-iconen en vooraanstaande journalisten die een NAC-hart hebben. Er is vannacht en vanmorgen ook weer van alles bij ons binnen gekomen aan dreigementen, die nogmaals gebagatelliseerd werden vanuit een aantal kampen daar, maar waarin we nu wel aangifte gaan doen."