<
>

Maurice Steijn gaat aangifte doen na bedreigingen: "Wat er binnen is gekomen richting mijn kinderen tart alles"

Sparta Rotterdam-trainer Maurice Steijn ging na afloop van de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle in op de situatie die is ontstaan nadat Sem Steijn scoorde in het Rat Verlegh Stadion. De middenvelder en zoon van de trainer van Sparta maakte in de play-off-wedstrijd tegen NAC de 0-1 namens ADO Den Haag en provoceerde vervolgens het publiek.

Sem Steijn ging voor het publiek staan, wees vervolgens naar zijn achternaam op zijn shirt en stak een middelvinger op. "Het is behoorlijk hectisch geweest", zei zijn vader na afloop van de belangrijke wedstrijd tegen PEC Zwolle. "Die actie van gisteren? Dat was toch een superactie. Ik was trots op de actie die hij gedaan heeft."

Aangifte doen
Maar zijn actie heeft consequenties gehad, aldus Maurice Steijn, die vorig seizoen opstapte bij NAC en de dreigementen daarvan als reden opgaf. "Het blijkt maar weer dat wanneer je beschimpt wordt in een stad en hij trekt daarin partij. Dat is vorig jaar redelijk gebagatelliseerd door NAC-iconen en vooraanstaande journalisten die een NAC-hart hebben. Er is vannacht en vanmorgen ook weer van alles bij ons binnen gekomen aan dreigementen, die nogmaals gebagatelliseerd werden vanuit een aantal kampen daar, maar waarin we nu wel aangifte gaan doen."

En dat is wat vorig jaar niet is gedaan, waardoor de dreigementen volgens de publieke opinie waren verzonnen. "Dat hebben we vorig jaar gelaten omdat we het niet nog groter wilden maken", gaat Steijn verder. "Maar wat er vandaag ook weer is binnen gekomen ook richting mijn kinderen dat tart alles. Dus daar gaan we aangifte van doen. Bij dezen wil ik ook alle mensen die mee hebben gedaan aan karaktermoord richting mij bedanken dat ook mijn kinderen nu weer volop bedreigd worden. Ik zie bij jullie iemand in de studio zitten net en die heeft daar ook aan meegedaan dus nogmaals bedankt en mijn kinderen zijn weer volop bedreigd."

Contact met NAC
Steijn geeft aan dat hij contact heeft gehad met de mensen binnen NAC over de dreigementen. "We hebben het vandaag met rust gelaten. Er is vandaag weer heel veel gebeurd. Er is ook heel veel contact weer geweest met de veiligheid binnen NAC. Het feit dat ik als oud-trainer en als oud-speler, terwijl ik vorig jaar en of ik het nou wel of niet goed heb gedaan, maar ik ben volgens mij geen misdaad begaan vorig jaar. En ik kan gisteren nog niet eens op een veilige manier bij NAC mijn oud-ploeggenoten of mijn oud-collega's en oud-stafleden veilig een hand geven dan moeten goed nadenken of dat de normale gang van zaken is."