<
>

Hake bij presentatie: "Veel verzoeken gehad van clubs om in gesprek te gaan"

"Morgen is het natuurlijk weer uitverkocht dus ik kijk of er nog een plekje voor mij is." René Hake, kersverse trainer van Go Ahead Eagles is zeer verheugd met zijn aanstelling. Hij is de opvolger van vertrekkend coach Kees van Wonderen.

De nieuwe trainer van de club uit Deventer gaf dinsdag tijdens zijn presentatie aan niet stil te hebben gezeten na zijn ontslag bij FC Utrecht, afgelopen maart. "Al vrij snel belde Alex Kroes, de eigenaar van Go Ahead, mij op voor een kennismakingsgesprek." Toch waren er meerdere kapers op de kust. "Vooral de laatste weken heb ik veel verzoeken gehad van mensen en clubs om in gesprek te gaan."

De 53-jarige trainer tekent een contract voor drie seizoenen bij Go Ahead. Hake heeft nog niet duidelijk wie zijn assistenten gaan worden tijdens zijn klus, maar kijkt uit naar nieuwe samenwerkingen binnen de club. "En de sfeer in het stadion is echt geweldig."

"Hake was meteen een kandidaat voor ons"

Voor technisch manager Paul Bosvelt was de zoektocht naar een nieuwe trainer er vooral een van de lange adem. Toen eind december Van Wonderen bekendmaakte dat hij aan het eind van het seizoen ging vertrekken bij Go Ahead Eagles, ging Bosvelt nauwkeurig op zoek.

‘’Vanaf het moment dat we aan het zoeken waren, vielen er ook al wat mensen af. Mensen die zelf voor een ander pad kozen, of waar wij zelf van hebben besloten dat we niet met ze door wilden. Het heeft best lang geduurd, maar je wil wel een keuze maken waar je vol achterstaat. In maart werd Hake op non-actief gesteld bij FC Utrecht en hij was voor ons meteen een kandidaat. We kennen zijn manier van werken behoorlijk goed dus het was een inkoppertje om met hem in gesprek te gaan’’, doelt Bosvelt op hun gezamenlijke tijd bij FC Twente (2016-2017).

‘’Ik denk dat Hake naar het totaalplaatje kijkt, maar ook een individueel plan maakt om spelers beter te maken. Dat vinden wij als club erg belangrijk. Vooropgesteld natuurlijk het teamproces en de resultaten, maar het ontwikkelen van spelers is wel een pijler binnen de club.’’

De technisch manager is voorlopig nog lang niet klaar bij Go Ahead Eagles, want het beloofd een drukke zomer te worden voor de Deventenaren. De contracten van vaste waarden als Boyd Lucassen, Justin Bakker en Zakaria Eddahchouri lopen af. Cuco Martina en Andries Noppert hebben ook een aflopend contract, maar hebben nog de mogelijkheid om bij te tekenen. Huurlingen Iñigo Córdoba en Marc Cardona keren naar alle waarschijnlijkheid niet terug in Deventer. ‘’We moeten vier a vijf plekken in de kern gaan opvullen. Ook in de staf vertrekken er mensen, dus ik verveel me niet. Gelukkig heb ik mijn vakantie er al opzitten.’’

Volg de één na laatste speelronde in de Eredivisie vanaf 18:30 via het schakelprogramma op ESPN.