<
>

Poldervaart nieuwe trainer De Graafschap

Zijn komst hing al weken in de lucht en nu is de kogel door de kerk. Met ingang van komend seizoen is Adrie Poldervaart de nieuwe trainer van De Graafschap. Poldervaart, die op dit moment nog assistent-trainer bij FC Groningen is, tekent voor twee seizoenen bij de Superboeren.

Na het ontslag van Reinier Robbemond koos De Graafschap ervoor om clubman Jan Vreman door te schuiven vanuit de O-18 naar de hoofdmacht. Hij genoot het vertrouwen van de clubleiding om het seizoen af te maken, zodat in betrekkelijke rust kon worden gezocht naar een trainer voor de lange termijn. Al snel dook de naam van Poldervaart weer op. De oud-trainer van Excelsior was immers vorige zomer al kandidaat, maar toen wilde FC Groningen de rechterhand van Danny Buijs niet laten gaan. Tijdens het competiteduel met MVV zat Poldervaart al op de tribune van de Vijverberg om zijn nieuwe ploeg aan het werk te zien.

Voor Poldervaart wordt het zijn tweede klus als hoofdtrainer. In 2018 werd hij aangesteld als eindverantwoordelijke bij Excelsior, waar hij het een jaar later voor gezien hield. Poldervaart ging vervolgens aan de slag als assistent-trainer in Groningen. Als trainer van hoofdklasser vv Zwaluwen uit Vlaardingen won Poldervaart in 2015 de Rinus Michels Award voor beste amateurtrainer. Zijn loopbaan in het amateurvoetbal combineerde hij jarenlang met zijn rol als fysiotherapeut van Excelsior.

Via een persbericht laat weten dat de nieuwe hoofdtrainer uitkijkt naar zijn nieuwe uitdaging. "“Ik ben enorm trots, dankbaar en blij dat ik bij zo’n grote club trainer mag worden. Na een jaar is het er dan toch van gekomen. Ik word onderdeel van de historie van De Graafschap. Kijk er naar uit om met de enorme supportersschare en iedereen eromheen, met elkaar iets moois neer te gaan zetten en de sfeer als trainer op De Vijverberg te proeven. Ik wens De Graafschap veel voorspoed in de play-offs en kijk uit naar mijn presentatie."