<
>

Manchester City bereikt principeakkoord met Borussia Dortmund over Haaland

Pro Shots

Manchester City heeft een principeakkoord bereikt met Borussia Dortmund over Erling Haaland. De spits zou dan op 1 juli 2022 de overstap maken.
Dat meldt de club uit Manchester zojuist op de eigen clubkanalen. Manchester City moet met Haaland zelf nog de laatste details van het contract gladstrijken.

Het Manchester City van trainer Pep Guardiola werd, net zoals veel andere topclubs, veelvuldig in verband gebracht met de Noorse spits. Tot een definitief besluit kwam het nog niet, maar nu is de overstap heel dichtbij.

Spitspositie
Haaland heeft een clausule in zijn contract waardoor Manchester City hem voor ruim zestig miljoen euro kan kopen. Het is de bedoeling dat hij een vijfjarig contract gaat tekenen.

Met de komst van Haaland hoopt City, dat nog in een hevige titelstrijd verwikkeld is met Liverpool, eindelijk het gat van de spitspositie op te vullen die ontstond na het vertrek van Sergio Agüero. Aan doelpunten geen gebrek. De 21-jarige spits kwam tot 85 doelpunten in 88 wedstrijden voor Dortmund. Vooral op het hoogste podium in Europa, de Champions League, voelt Haaland zich thuis. In 19 wedstrijden scoorde hij 23 keer voor Salzburg en Dortmund. Ook bij de Noorse nationale ploeg loopt hij bijna één-op-één door in 17 wedstrijden 15 keer te scoren.

Dortmund heeft snel gehandeld en Karim Adeyemi aangetrokken als spits. Voor de Duitse spits van Red Bull Salzburg moet de club waarschijnlijk diep in de buidel tasten. 38 miljoen moet de 20-jarige spits kosten en dat zou een clubrecord zijn voor Dortmund.