<
>

Edgar Davids volgt Henk Fraser op als assistent-bondscoach

Pro Shots

Edgar Davids maakt per direct onderdeel uit van de technische staf van het Nederlands elftal. De 49-jarige oud-international wordt een van de assistenten van Louis van Gaal. Hij volgt daarmee tot en met het wereldkampioenschap voetbal Henk Fraser op, die vertrok omdat hij in het komende seizoen de baan niet kon combineren met zijn nieuwe functie als hoofdtrainer bij FC Utrecht.

Bondscoach Louis van Gaal is blij met de komst van Davids. Van Gaal: “Ik ben verheugd dat Edgar Davids onze technische staf komt versterken. Nadat duidelijk was dat Henk Fraser zich met ingang van het komend seizoen volledig op FC Utrecht richt, heb ik Edgar gevraagd of hij mijn – tweede – assistent bij Oranje wilde worden. Onze wegen hebben elkaar in het verleden regelmatig gekruist en ik ben ervan overtuigd dat hij deze rol op een prima manier gaat invullen. De spelers kunnen optimaal profiteren van zijn ervaring als international op onder meer vier internationale eindtoernooien", besluit hij op de site van de KNVB.

Davids: “Ik ben niet alleen trots maar ook superenthousiast dat ik mijn loopbaan als trainer kan voortzetten samen met zo’n gerenommeerde trainer als Louis van Gaal en kan werken met de absolute top van Nederland.”

Assistent
Davids voegt zich nu bij de staf met Louis van Gaal, assistent Danny Blind en keeperstrainer Frans Hoek. Hij kwam 74 keer uit voor het Nederlands elftal en was 12 keer aanvoerder. Verder speelde hij op drie EK's en één WK. Gedurende de cursus Coach Betaald Voetbal liep Davids stage bij FC Twente en Telstar. Als (assistent-)trainer werkte hij bij Barnet, Telstar en Olhanense.

In dit artikel is informatie van het ANP verwerkt.