<
>

Franse media: ''Marseille machteloos tegen Feyenoord''

Feyenoord staat na de 0-0 tegen Olympique Marseille in de finale van de Conference League. De exit komt hard aan in Frankrijk en in de media gaat het volop over de wedstrijd van donderdagavond. "Marseille was machteloos tegen Feyenoord en faalt aan de poort van de finale", schrijft de Franse krant Le Monde. Ook andere Franse media constateren "frustratie" na het laatste fluitsignaal.

De Franse sportkrant L'Équipe schrijft over een "enorm voorspel" in de aanloop naar de "geweldige Europese avond". Maar Olympique Marseille "slaagde er niet in het vuur van de tribunes over te brengen naar het veld" waardoor de tweede halve eindstrijd eindigde met 0-0. De ploeg ging volgens L'Équipe gebukt onder het vroege vertrek van Dimitri Payet, die na ruim een half uur spelen vervangen werd vanwege een blessure. ''De droom van Marseille vliegt weg.''

Ook de steun van het Franse publiek mocht niet baten, besluit Le Monde. Het lukte Olympique Marseille niet om "het lot te forceren" en de Fransen kunnen volgens de krant spijt blijven houden van de vorige wedstrijd, toen ze in De Kuip met 3-2 verloren.