<
>

Ajax in de problemen: einde seizoen Gravenberch, Antony, Martínez en Schuurs

Pro Shots

Na het nieuws over de blessure van Ryan Gravenberch, die de rest van het seizoen mist, blijkt dat Ajax nog meer personele problemen heeft. De Amsterdammers kunnen het restant van het seizoen ook niet over Lisandro Martínez, Perr Schuurs en Antony beschikken. De Amsterdammers spelen nog drie wedstrijden in de Eredivisie, waarin een voorsprong van vier punten op achtervolger PSV verdedigd wordt.

De 19-jarige Gravenberch liep woensdag op de training een enkelblessure op, waarna het gewricht in het ziekenhuis in het gips is gezet. De verwachting is dat hij ongeveer zes weken moet herstellen. Met nog een eenjarig contract en zeer concrete belangstelling van Bayern München is de kans daarmee groot dat Gravenberch zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld. Het zou het einde betekenen van twaalf jaar Ajax. Gravenberch doorliep de gehele jeugdopleiding van de Amsterdammers en speelde onlangs zijn 100e wedstrijd voor Ajax 1.

Geen rentree Antony, spierproblemen voor Martínez

Antony liep eind maart bij de Braziliaanse nationale ploeg een enkelblessure op, waardoor hij de hele maand april niet kon meedoen met de formatie van Ajax. Er werd nog gehoopt op een rentree, maar de focus moet op volgend seizoen voor de rechtsbuiten.

Ook Martínez liep op de training van woensdag een blessure op. De Argentijn kampt al een tijdje met spierproblemen en kwam voor het laatst in actie in de verloren bekerfinale tegen PSV. Schuurs ontbrak afgelopen weekend tegen PEC Zwolle al en mist ook de laatste drie duels van dit seizoen vanwege knieproblemen.

Steven Berghuis en Noussair Mazraoui, die beiden ook met klachten kampen, zijn naar verwachting in dit slotstuk van het seizoen nog wel inzetbaar.