<
>

Liverpool naar CL-finale na comeback in Villarreal

Pro Shots / ProSportsImages

Liverpool heeft zich ten koste van Villarreal gekwalificeerd voor de finale van de Champions League. Na de 2-0 overwinning op Anfield stond Villarreal al snel op gelijke hoogte, maar er volgde een comeback: 2-3.

Villarreal begon de return zonder de geblesseerde Arnaut Danjuma en de gepasseerde Samuel Chukwueze. De vervangers waren de herstelde Gerard Moreno en Boulaye Dia. Bij Liverpool startte Jordan Henderson op de bank, waardoor Virgil van Dijk als aanvoerder aan de wedstrijd begon. Diogo Jota verving Luis Diaz.

Al na drie minuten kwam Villarreal op voorsprong doordat Dia sneller reageerde op een mislukt schot van Étienne Capoue dan Oranje-captain Van Dijk. Bij de tweede treffer van Francis Coquelin leek de voorzet van Capoue meer bewust. Na een kap op de achterlijn, legde de ene verdedigende middenvelder de bal op het hoofd van de andere. De aanvallendere speelstijl, met meer spelers in de zestien van de tegenstander, werd hiermee in de eerste helft beloond. De Spanjaarden losten in de heenwedstrijd niet één schot op doel.

Scheidsrechter Danny Makkelie floot niet elk duel af en dat kwam het tempo van de wedstrijd ten goede. Discutabel was de één tegen één situatie waar Villarreal-middenvelder Giovani Lo Celso over Liverpool-goalie Alisson Becker heen duikelde en er geen strafschop werd gegeven aan 'El Submarino Amarillo' (de gele duikboot).

Comeback Liverpool

Na rust werd de onzichtbare Jota vervangen door een bedrijvige Diaz. De ploeg van Jürgen Klopp werd steeds sterker en dat resulteerde in doelpunten van Fabinho en Diaz. Villarreal moest na de gelijkmaker vol op de aanval en gaf veel ruimte weg. De van eigen helft gestarte Sadio Mané ontweek buitenspel, de ver uitgekomen Villarreal-doelman en een slijding om zo de bal in een leeg doel binnen te schieten: 2-3. Capoue was zijn frustratie niet de baas en kreeg nog een tweede gele kaart.

Het Liverpool van coach Jürgen Klopp en aanvoerder Virgil van Dijk gaat door deze overwinning voor de derde keer in vijf jaar tijd naar de Champions League-finale. De tegenstander op zaterdag 28 mei is de winnaar van de andere halve finale tussen Real Madrid en Manchester City. De eerste wedstrijd werd een spektakelstuk: 4-3 voor Manchester City. Beide ploegen staan woensdagavond in Madrid wederom tegenover elkaar.