<
>

Ajax trekt boetekleed aan na zaak Overmars

Pro Shots

Ajax laat weten dat het werk gaat maken van een interne cultuurverandering. De club meldt via de officiële kanalen dat het een veiliger werkklimaat wil creëren. Ajax doet dat nadat het kennis heeft genomen van het definitieve rapport van het onderzoek, dat in opdracht van de Raad van Commissarissen plaatsvond naar aanleiding van grensoverschrijdend gedrag door Marc Overmars.

Rapport maakt duidelijk dat vrouwen zijn geconfronteerd met ongewenst gedrag

Het onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat een aantal vrouwen binnen Ajax is geconfronteerd met ongewenst gedrag. Dit varieert van foute grappen en denigrerende of kwetsende opmerkingen, tot een ongewenste arm om de schouder en ander opdringerig gedrag. Geen enkele vrouw heeft een klacht ingediend. Maar ze melden het wel, want het is duidelijk dat ze er last van hebben. Alle meldsters geven aan dat zij het moeilijk vinden ongewenst gedrag bij vertrouwenspersonen of binnen de organisatie aan de orde te stellen, omdat zij bang zijn voor repercussies.

Het onderzoek bevestigt ook de ernstige aard van het eerder gecommuniceerde grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars. Meerdere vrouwen hebben dit gemeld. Volledigheidshalve, het rapport maakt tevens melding van twee gevallen uit het verleden van andere betrokkenen, waartegen destijds maatregelen zijn genomen.

Ajax meldt onder meer dat de aanpak zich meer moet richten op preventie en dat meldingen altijd serieus moeten worden behandeld.

Van der Sar: ''We gaan keihard werken aan cultuurverandering''

Edwin van der Sar: "Ik wil de vrouwen die al met initiatieven bij elkaar zijn gekomen een groot compliment geven. Het is goed om vanuit de praktijk met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp. We maken ook graag gebruik van hun input bij het plan van aanpak en in de begeleidingscommissie. Vertrouwen in elkaar is een sleutelbegrip bij het ontwikkelen van een veiliger cultuur en organisatie. Ik maak me hier persoonlijk hard voor. Medewerkers moeten absoluut de veiligheid voelen om zich uit te spreken en hun mening te geven in de dagelijkse praktijk. Dat moet het effect zijn van de beoogde cultuurverandering. Daar gaan we samen keihard aan werken en daar laten we ons ook op aanspreken."