<
>

Recordkampioen Müller gaat door bij Bayern

Pro Shots

Clubicoon Thomas Müller blijft Bayern München trouw en tekent bij in Beieren. Het contract van de Duits international loopt nu tot 2024. Hij won met Bayern al elf keer de Bundesliga-titel en is daarmee recordhouder.

De 32-jarige assistkoning (al 20 in de Bundesliga dit seizoen) speelt al zijn hele leven voor Bayern en dat blijkt een uiterst succesvolle combinatie. Samen wonnen ze dus elf keer de titel in Duitsland, maar ook twee keer de Champions League, zes keer de DfB-Pokal en eenmaal de Club World Cup en de UEFA Supercup.

De aanvallende middenvelder speelde tot nu toe liefst 624 officiële duels voor de Duitse recordkampioen en was daarin goed voor 226 goals en 242 assists. In 2014 won hij in Brazilië het WK met Duitsland.

Rolmodel

"Hij is een rolmodel dat het wapen van onze club in zijn hart draagt", zegt voorzitter van het raad van bestuur, Oliver Kahn. "Voor Bayern is continuïteit heel belangrijk, dus we zijn blij dat we het contract met deze belangrijke speler hebben kunnen verlengen. Hij is een leider en een belangrijk persoon in de kleedkamer."

Bestuurslid Hasan Salihamidžić is al even verheugd met het aanblijven van het clubicoon Hasan Salihamidžić. "Je kunt je Müller niet voorstellen zonder Bayern - en Bayern niet zonder Müller. Thomas is een leider die hongert naar succes, een rolmodel die op en naast het veld Bayern op een beter manier belichaamt."

Lewandowski

Het is nog maar de vraag of zijn kompaan voorin bij Bayern volgend jaar nog in München te bewonderen is. Robert Lewandowski staat namelijk voor een vertrek uit Duitsland.

Volgens voorzitter Uli Hoeness is er echter geen sprake van een afscheid van de topscorer. Hij wil de Poolse superspits aan zijn contract houden, die loopt tot 2023.