<
>

Alliance'22 eerste vereniging met OneLove-logo op de mouw

De amateurvereniging Alliance’ 22 presenteerde maandag het nieuwe wedstrijdshirt met daarop een bijzonder detail. De komende vijf jaar draagt de Haarlemse club namelijk het OneLove-logo op de mouw. Daarmee is het de eerste amateurvereniging die tijdens wedstrijden dit logo draagt, dat staat voor verbinding en het overbruggen van verschillen.

Robert Graat, voorzitter van de vereniging die in november 100 jaar bestaat, is trots op zijn club. ''Wij zijn de eerste die het logo gaan dragen. Wij hopen ook dat dit het begin is voor een paar andere verenigingen, om dat ook over te nemen. De actie gaat verder dan alleen het dragen van het logo. Iedereen moet zich welkom, thuis en veilig voelen bij Alliance. Voetbal verbindt, dit gedachtegoed zit ingebakken in ons club-DNA. We vinden het belangrijk om hier aandacht aan te blijven geven. Je ziet het in de maatschappij veel voorbijkomen en ook wekelijks op de velden: Er zijn verbale en fysieke incidenten gebeuren en dat is juist wat we niet kunnen gebruiken in het voetbal.''

De campagne OneLove ging in 2020 van start en benadrukt de verbindende kracht die het voetbal heeft voor miljoenen mensen uit alle lagen van de samenleving. Elke voetballiefhebber heeft tenslotte minimaal één ding gemeen: de liefde voor het voetbal.