<
>

FIFA legt Senegal en Nigeria zware straffen op na ongeregeldheden WK play-offs

FIFA heeft Senegal en Nigeria flinke straffen opgelegd naar aanleiding van eerdere ongeregeldheden bij wedstrijden in de play-offs van de WK-kwalificatie. Senegal heeft een boete van 170.000 euro gekregen en moet het eerstvolgende thuisduel zonder publiek spelen. Nigeria kreeg een boete van 150.000 euro en moet net als Senegal het volgende duel zonder publiek zien te redden.

Egypte tekende na de beslissende wedstrijd met Senegal protest aan nadat er sprake zou zijn geweest van rasistisch gedrag van Senegalese fans, de spelersbus werd aangevallen en onder anderen Mohamed Salah een strafschop moest nemen terwijl supporters zijn zicht ontnamen door middel van laserpennen. Uiteindelijk won Senegal de strafschoppenreeks, waardoor het zich verzkerde van een plek op het WK. Op dat WK zit Senegal bij Nederland in groep A, samen met Qatar en Ecuador.

Nigeria wist zich in tegenstelling tot Senegal niet te plaatsen voor het WK. Na de 1-1 tegen Ghana braken daarom ongeregeldheden met gefrustreerde fans uit.