<
>

Franse kranten over teloorgang Olympique Marseille: "De dolfijn is aan het verdrinken"

Pro Shots

“Een zeer ernstig optreden, slechts dagen voor de tweede halve finale tegen Feyenoord.” Dit schreef L'Équipe in de ochtendkrant over het debacle van Olympique Marseille. Zondagavond werd in het eigen Stade Vélodrome met 0-3 verloren van het Olympique Lyon van Peter Bosz.

Generale
In aanloop naar de tot dusver belangrijkste wedstrijd van het jaar voor Feyenoord won de ploeg van Arne Slot moeiteloos bij laagvlieger Fortuna Sittard. Bij opponent van aankomende donderdag, Olympique Marseille, ging het echter helemaal mis. De tweede plek – goed voor een Champions League-ticket – dreigt in gevaar te komen. Trainer Jorge Sampaoli was duidelijk over de situatie in Marseille: “Het is pijnlijk om te verdragen. Er is geen oplossing, we moeten aan donderdag denken en onze voorsprong in de competitie behouden.”

Het plaatselijke dagblad La Provence opende de maandagkrant met de pijnlijke nederlaag van Olympique Marseille: “De dolfijn is aan het verdrinken. Na deze bittere nederlaag tegen Lyonnais, zag Marseille Rennes en Monaco dichterbij komen in de strijd om plek twee. Let op, gevaar!”

'Flinke klap'
L'Équipe schrijft: “Hoe Peter Bosz geïnspireerd werd door Feyenoord. Het was een zeer slecht uitgevoerde operatie van Marseille.” En Le Monde ziet dat Olympique Marseille in een turbulente periode zit: “Dit is een flinke klap op het hoofd van Marseille. Na lange tijd onverslaanbaar te zijn geweest verloor Marseille voor de tweede keer op rij. En allebei de wedstrijden met drie doelpunten tegen.”

Le Figaro schrijft in de ochtendkrant dat de nederlaag tegen het Lyon van Peter Bosz op een pijnlijk moment komt: “Ze zien met nog drie speeldagen te gaan de concurrenten naderen en dit is geen optimale voorbereiding richting de return tegen Feyenoord.” Le Parisien besluitend: “Olympique Marseille vernederd op eigen veld. Een frustratie die ze snel moeten evalueren nu donderdag de terugwedstrijd tegen het Nederlandse Feyenoord in de halve finale van de Conference League wacht.”