<
>

De Leeuw komend seizoen ook bij Groningen

Michael de Leeuw komt volgend seizoen ook uit voor FC Groningen. De optie in het huidige contract van de 35-jarige aanvaller is gelicht. Na zijn spelerscarrière krijgt De Leeuw de mogelijkheid om een trainerscursus te volgen en werkzaam te zijn binnen de opleiding van de Noorderlingen.

De Leeuw is bezig aan zijn tweede periode bij Groningen nadat hij vanaf 2012 ook al vier jaar voor de club had gespeeld. Dit seizoen scoorde de aanvaller zes keer in dertig wedstrijden. Tussen 2016 en 2021 speelde de aanvaller voor Chicago Fire in de VS en voor FC Emmen.

De ervaren speler is blij met de verlenging, zegt hij op de website van Groningen. ''Ik voel me nog steeds fit en ik denk nog voldoende waarde te kunnen hebben voor het team. Ik ben nog hongerig en blijf jagen op doelpunten. Naast succesvol zijn met het team heb ik ook nog persoonlijke doelen die ik wil bereiken, bijvoorbeeld de grens van honderd Eredivisiedoelpunten. Dat is een ambitieus streven – want ik sta nu op 86 goals – maar als je doelen stelt, moet de uitdaging in mijn ogen groot zijn.''