<
>

Rangnick nieuwe bondscoach Oostenrijk; gaat klus combineren met Man United

Pro Shots

Ralf Rangnick is de nieuwe bondscoach van Oostenrijk. De Duitser is nu nog de trainer van Manchester United en kruipt na dit seizoen in de rol als adviseur van de Engelse topclub. Het is de bedoeling dat hij die functie gaat combineren met het bondscoachschap.

Oostenrijk wist zich niet te plaatsen voor het WK in Qatar, dat in november van start gaat. In de halve finales van de play-offs was Wales te sterk. Rangnick krijgt de opdracht om kwalificatie af te dwingen voor het EK 2024 in Duitsland. In juni neemt Oostenrijk het in de Nations League op tegen Kroatië, Denemarken en Frankrijk.

Het is voor Rangnick de eerste keer dat hij de leiding krijgt over een nationaal elftal. Hij heeft een contract getekend voor twee jaar.

Met Manchester United maakt Rangnick een zware periode door. Hij was de opvolger van Ole Gunnar Solksjaer, maar sinds die trainerswissel gaat het niet veel beter met de vervallen topclub. In de laatste elf officiële wedstrijden won United slechts twee keer. De club staat momenteel zesde in de Premier League en heeft nog een minieme kans om vierde te worden, een plek die recht geeft op Champions League-voetbal.