<
>

Rangnick heeft aanbod Oostenrijkse bond in beraad

Pro Shots

Ralf Rangnick heeft een aanbod van de Oostenrijkse voetbalbond in beraad om aan de slag te gaan als bondscoach, De verwachting is dat hij deze functie gaat combineren met zijn rol van adviseur bij Manchester United, zo weet ESPN.

Rangnick is op dit moment nog trainer van de Mancunians. Hij wordt aan het einde van dit seizoen opgevolgd door Erik ten Hag. Het contract van Rangnick bij Manchester United loopt nog twee jaar door. Woensdag bevestigde Rangnick nog dat hij aan United verbonden blijft als adviseur, maar bronnen melden aan ESPN dat hij ook in gesprek is met de Oostenrijkse voetbalbond om leiding te nemen over het nationale elftal.

De clubleiding van United is op de hoogte van de Oostenrijkse interesse. Rangnick heeft voorgesteld om de komende twee jaar zijn adviseurschap te combineren met de functie van bondscoach van Oostenrijk. United heeft de laatste stem voor deze optie.

In de komende weken gaat Rangnick ook praten met Ten Hag over het komende seizoen. Over dat seizoen zei Rangnick woensdag het volgende. "Ik kijk uit naar mijn rol als adviseur en om Erik zo goed als ik kan te helpen. We hebben tot nu toe nog niet gesproken met ekaar. Hij heeft zijn focus op Ajax, ik heb mijn focus op Manchester United."