<
>

Manchester United wil geen revolutie, maar evolutie onder Ten Hag

Pro Shots / Erik Pasman

De clubleiding van Manchester United wil onder manager Erik ten Hag eerder een evolutie van de selectie, dan een revolutie. Zij nemen hiermee afstand van Ralf Rangnick's uitspraken dat er komende zomer tien nieuwe spelers gepresenteerd kunnen worden. Voorafgaand aan zijn eerste seizoen zou Ten Hag wel een aanzienlijk budget krijgen om zijn ploeg te versterken. De scoutingsafdeling van de Engelse recordkampioen werkt aan een plan om drie nieuwe spelers binnen te halen.

De Nederlander kan zijn veto uitspreken over eventuele transfers en heeft de ruimte gekregen om spelers op de shortlist te plaatsen. Het aantrekken van een spits en ten minste één middenvelder zou prioriteit hebben, hoewel United tot nu toe tegen de hoge te verwachten transfersommen aan hikt. Zo moet Darwin Núñez, de spits van Benfica en Ajax-beul in de Champions League, al minimaal 130 miljoen euro kosten. Ook West Ham United heeft aangegeven alleen na te denken over een verkoop van verdedigende middenvelder Declan Rice als er megabedragen op tafel komen.

Het budget zou tussen de 100 en 150 miljoen pond zijn en kan stijgen door uitgaande transfers. Op de transferlijst zouden nu Eric Bailly, Phil Jones, Anthony Martial, Alex Telles en Aaron Wan-Bissaka staan. Mocht de verhuurperiode van Andreas Pereira aan het Braziliaanse Flamengo niet tot een verkoop leiden, zou de Braziliaanse-Belg aan kunnen sluiten in de selectie van Ten Hag als extra middenvelder. De twee kennen elkaar nog uit de jeugd van PSV en de 26-jarige middenvelder zou mogen terugkeren in Manchester onder Ten Hag. United-spelers waarvan de contracten deze zomer aflopen en die dus gratis de deur uitlopen zijn: Paul Pogba, Jesse Lingard, Nemanja Matic, Edinson Cavani en Juan Mata.

Het heeft geen prioriteit, maar Manchester bereidt ook de lijst van potentiële centrale verdedigers voor. Een naam die genoemd wordt, is die van Villarreal-verdediger Pau Torres. Tussenpersonen zouden uit naam van United al contact hebben gehad met de huidig werkgever van Ten Hag over de beschikbaarheid van Jurriën Timber. Mocht het zo ver komen, lijkt het onwaarschijnlijk dat Ten Hag zijn veto gaat uitspreken tegen de komst van de uitblinkende 20-jarige Ajax-verdediger.