<
>

Xavi: "Frenkie de Jong is een van de beste middenvelders van de wereld"

Frenkie de Jong wordt door Spaanse media in verband gebracht met een vertrek naar Manchester United. Mede daarom ging Barcelona-trainer Xavi op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Rayo Vallecano in op de middenvelder. Xavi deelde zijn visie over de Nederlander en dat bleek een nogal positieve voor De Jong.

"Frenkie de Jong is een hele belangrijke speler voor mij", begint Xavi de persconferentie. "Net als voor de club en voor het team. Als voetballer moet hij de belichaming van een tijdperk zijn als het bijvoorbeeld gaat om kwaliteit en om professionaliteit." En dat terwijl De Jong in de Europa League tegen Frankfurt nog twee keer begon als wisselspeler.

"Wat mij betreft speelt hij geweldig vanaf het moment dat ik hier kwam als coach", zegt Xavi, die november Ronald Koeman opvolgde als trainer van de Blaugrana. "Ik ben enorm blij met hem en hij moet zo door blijven gaan. Hij moet blijven scoren, assists geven. Hij moet de persoon in de wedstrijd zijn om wie alles draait."

Beste van de wereld
"Hij is een hele belangrijke speler. Hij kan een van de beste middenvelders van de wereld zijn voor de komende jaren. Het ligt allemaal bij hem. Maar als het aan mij ligt, speelt hij de komende jaren voor Barcelona. Dat lijkt me duidelijk", besluit Xavi streng.