<
>

Ten Hag: "Wil niemand bij United voor de voeten lopen"

Ajax en Manchester United kondigden deze week de overstap van Erik ten Hag aan. De oefenmeester van de Amsterdammers kreeg veel bijzondere reacties. “De spelers reageerden erg enthousiast. Dat is natuurlijk prachtig. Ik heb heel lang bij Ajax gewerkt, heel veel goede relaties opgebouwd, als je dan met zo een mededeling komt, komt dat even aan. Dat is ook begrijpelijk", aldus Ten Hag voorafgaand aan het uitduel met N.E.C.

Na afloop reageert Ten Hag nogmaals op zijn overstap. De Ajax-trainer geeft aan dat het niet als een opluchting voelt nu alles officieel is. "We hebben ons statement gemaakt. Manchester zit in een belangrijke fase, die mensen daar moeten beslissingen nemen en die wil ik niet voor de voeten lopen. Ik richt me op Ajax. We zitten in de titelrace, moeten alleen maar finales spelen en daar heb ik al m’n energie voor nodig."

De laatste tijd was wel duidelijk dat de overstap van Ten Hag er aan zat te komen. Toch duurde het even voordat het officieel bevestigd werd, zag ook Ten Hag. “Ik denk dat de laatste weken het er wel aan zat te komen. Maar het moet eerst natuurlijk rond komen met alle partijen.”

Champions League ver weg voor United

Ten Hag lijkt volgend jaar geen Champions League te spelen met Manchester United. De nieuwe club van de coach van Ajax verloor vanmiddag de uitwedstrijd tegen Arsenal met 3-1. Arsenal staat voorlopig vierde in de Premier League. Manchester United heeft met een wedstrijd meer gespeeld een achterstand van 6 punten op de club uit het noorden van Londen. De beste vier clubs van de Engelse competitie plaatsen zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League.