<
>

Ajax begint in Nijmegen met Taylor in de basis

Pro Shots

Kenneth Taylor begint voor het eerst in de Eredivisie in de basis bij Ajax. Dat gaat ten koste van Edson Álvarez, die net als Mohamed Ihattaren plaatsneemt op de bank. Lisandro Martínez, Noussair Mazraoui, Antony en André Onana zitten tegen N.E.C. niet bij de wedstrijdselectie.

Wat betreft de laatste Eredivisie-wedstrijd is er naast Álvarez nog een wissel. Maarten Stekelenburg staat net als in de bekerfinale onder de lat bij Ajax. Sébastien Haller heeft zijn basisplaats terug. In de bekerfinale begon Brian Brobbey nog in de punt van de aanval. Ten opzichte van de bekerfinale ontbreekt ook Mazraoui. Taylor begon in de beker al wel tweemaal in de basis van de Amsterdammers.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Timber, Schuurs, Blind, Tagliafico; Gravenberch, Taylor, Klaassen; Berghuis, Haller, Tadic.

Bank: Gorter, Tyton, Álvarez, Danilo, Brobbey, Kudus, Ihattaren, Daramy, Llansana, Regeer, Salah-Eddine, Van Gelderen.

Bij N.E.C. is er achterin een plaats voor Calvin Verdonk in het hart van de driemans verdediging. Hij heeft Rodrigo Guth en Iván Márquez naast zich. Zijn basisplaats komt door een schorsing van Ali Akman, die rood kreeg in de laatste wedstrijd tegen FC Twente. Verder speelt Rogier Meijer met dezelfde elf. Wilfried Bony ontbreekt nadat hij vrijdagmiddag uitviel op de training.

Opstelling N.E.C.: Branderhorst; Van Rooij, Guth, Márquez, Verdonk, El Karouani; Schöne, Bruijn; Mattsson, Okita, Tavsan.