<
>

Twente Vrouwen wint eenvoudig, Feyenoord gelijk en PSV wint nipt

FC Twente wint gemakkelijk van laagvlieger sc Heerenveen

De vrouwen van FC Twente hebben vrijdagavond een simpele zege geboekt op laagvlieger sc Heerenveen: 3-0. De druk in de titelrace ligt daardoor weer volledig bij Ajax, dat zondag in actie komt tegen hekkensluiter Excelsior.

FC Twente startte uitstekend tegen Heerenveen en kwam al na iets meer dan tien minuten voetballen op voorsprong. De goal was van Renate Jansen, die haar dertiende treffer van het seizoen maakte.

Heerenveen was niet bij machte veel tegenstand te bieden. In de tweede helft voetbalde Twente zich fluitend naar de drie punten. Door goals van Kayleigh van Dooren en Ella Peddemors eindigde het duel in 3-0.

Feyenoord deelt de punten met PEC Zwolle

Na een gelijkopgaande strijd hebben de vrouwen van PEC Zwolle en Feyenoord de punten gedeeld: 2-2. Na zeven minuten gaf spits Pia Rijsdijk het laatste zetje vlak voor de lijn, nadat Maxime Bennink een voorzet bij de tweede paal langs de keeper had gewerkt. Diezelfde Bennink gaf in de tweede helft een puntgave assist, dit keer op het hoofd van Cheyenne van den Goorbergh.

Aan de andere kant had Zwolle-spits Jeva Walk al laten zien hoe een voorzet ingekopt dient te worden, ook deze voorzet werd puntgaaf afgeleverd door rechtsback Leonie Vliek. Na een aantal sterke omschakelingen, was daar na een knappe individuele en slim afronden van Marushka van Olst zelfs even de voorsprong voor de Zwollenaren.

Het laatste half uur doofde de wedstrijd als een nachtkaars en bleek de gelijkmaker van Feyenoord het laatste hoogtepunt.

Comback PSV vrouwen compleet na hoofdrol afzwaaiende van Lunteren

PSV-middenvelder Desiree van Lunteren is bezig aan een afscheidstournee en gaf deze glans met de winnende treffer tegen VV Alkmaar: 2-3. De 84-voudig international gaf eerder in de week aan na dertien jaar te stoppen met voetballen. De pas 29-jarige van Lunteren gaat na dit seizoen meer tijd doorbrengen met haar gezin en zich focussen op haar maatschappelijke carrière.

De vrouwen van PSV kwamen knap terug van een 2-0 achterstand. Talentvolle VV Alkmaar-verdediger Anna Ruiter kopte de openingstreffer al na vier minuten achter Oranje-keeper Sari van Veenendaal. Halverwege de eerste helft kwam Alieke Tuin op snelheid door over de linkerkant en gaf hard en laag voor, waar Sanne Koopman bij de tweede paal alweer haar tiende treffer van het seizoen binnentikte.

Jeslynn Kuijpers zette de comeback van PSV in door de bal na een afgeslagen corner knap te controleren en binnen te schieten. Vlak na rust was het Esmee Brugts die vogelvrij de gelijkmaker kon binnenkoppen. In de eerste helft kregen de Oranje-international en VV Alkmaar-aanvaller Tuin een makkelijk gegeven gele kaart na een licht duwtje van Brugts, dat door scheidsrechter Ferit Akkaya als opstootje werd beoordeeld. In de tweede helft kwam Tuin minder gemakkelijk langs haar tegenstander, waarna ze een tweede gele kaart ontving na doorlopen op Nadia Coolen.

Ondanks het overtal wist PSV nauwelijks kansen te creëren en had het de knal van de zeer ervaren Van Lunteren nodig om de muur van de Alkmaarders te slechten. Door de overwinning van de Eindhovenaren en het gelijke spel van Feyenoord, staan de Rotterdammers nu vierde in de Pure Energie Vrouwen, met één punt achter op PSV.

Zondag is Excelsior (v) - Ajax (v) LIVE te zien vanaf 11.45 uur op ESPN.