<
>

Nederlandse scout Marcel Bout na acht jaar weg bij Manchester United

Pro Shots

Manchester United neemt afscheid van de scouts Marcel Bout en Jim Lawlor. Bout kwam in 2014 samen met Louis van Gaal naar Manchester en heeft zijn achtjarige periode als hoofd van de wereldwijde scouting beëindigd. Lawlor zal in de zomer zijn functie als hoofdscout neerleggen na zestien jaar op Old Trafford werkzaam te zijn geweest. De twee kregen de laatste tijd veel kritiek omdat de club veel geld uitgaf, maar niet kon concurreren met de top van Engeland.

Bronnen hebben aan ESPN verteld dat het vertrek niets te maken heeft met de aanstaande komst van Ajax-trainer Erik ten Hag. United gaat door met het vernieuwen van de manier waarop ze nieuwe spelers werven. Het vertrek van Bout en Lawlor wordt gezien als onderdeel van dat proces.

"Marcel Bout heeft zijn rol als hoofd van de wereldwijde scouting na acht jaar bij de club neergelegd", aldus een woordvoerder van United. "Marcel is een gerespecteerd figuur binnen en buiten Manchester United en heeft een belangrijke rol gespeeld als assistent-coach en in de versterking van onze scoutingcapaciteiten in de afgelopen jaren."