<
>

Klopp wijst applaus voor Ronaldo aan als moment van de wedstrijd

Voor Liverpool-coach Jürgen Klopp was het applaus in de zevende minuut voor Cristiano Ronaldo het belangrijkste moment van de wedstrijd tussen zijn ploeg en Manchester United. Dat terwijl de Britse media de kranten met name vol schrijven over het gebrek aan kwaliteit, durf en patronen in het spel van Manchester United. "Het hele stadion toonde pure klasse met dat applaus. Dat was het moment van de wedstrijd", zei Klopp na de dikke 4-0 zege.

"Het was op dat moment even heel duidelijk dat er zoveel dingen in het leven veel belangrijker zijn dan voetbal. Uiteraard leven we mee met Cristiano en zijn familie", deelde de Liverpool-trainer zijn medeleven mee aan de Portugees. Het gezin van Ronaldo was in verwachting van een tweeling. Het zoontje overleefde de geboorte niet. Daarom ging het publiek op Anfield in de zevende minuut - vanwege zijn rugnummer - massaal staan en applaudiseren voor de speler van de rivaal.

Eerder schreef Ronaldo een statement over zijn afwezigheid. 'Het is de grootste pijn die ouders kunnen voelen. Alleen de geboorte van ons dochtertje geeft ons de kracht om met wat hoop en blijdschap dit te doorstaan. Familie is belangrijker dan alles en Ronaldo steunt zijn dierbaren in deze enorm moeilijke tijd'.

Steunbetuigingen van een andere orde waren er voor Ajax-trainer Erik ten Hag, van wie verwacht wordt dat hij binnenkort zal worden gepresenteerd als nieuwe coach van The Red Devils. Oud-spelers van United hebben medelijden met de nieuwe trainer van de huidige nummer zes van de Premier League. Ze zien moeilijk voor zich hoe de Nederlandse oefenmeester de club weer aan de praat krijgt met een kwalitatief United-onwaardige selectie.