<
>

Manchester United maakt komst Ten Hag officieel

Erik ten Hag maakt na dit seizoen definitief de overstap van Ajax naar Manchester United. Dat heeft de Engelse club zojuist officieel naar buiten gebracht. Eerder was al duidelijk dat de 52-jarige trainer de stap zou maken, maar zowel Ten Hag als Manchester United kwamen nog niet met een officieel bericht naar buiten: tot nu. United maakt bekend dat Ten Hag een contract tekent tot medio 2025, met een optie voor nog een jaar.

Nu het rond is kan Ten Hag zich volledig focussen op het behalen van zijn laatste prijs met Ajax, het winnen van de Eredivisie. "Ik ben blij dat het rond is en officieel bekend is gemaakt", zegt Ten Hag. "Die duidelijkheid is belangrijk. Maar ik heb maar één belang nu en dat zijn die laatste vijf wedstrijden. Ik wil op een mooie manier afsluiten, dus met het kampioenschap. Met de titel kwalificeren we ons rechtstreeks voor de Champions League. Daar hoort Ajax thuis."

Edwin van der Sar betreurt het vertrek van Ten Hag. "Vierenhalf jaar is een mooie periode, maar we hadden Erik graag langer bij Ajax gehouden. Hij gaat de stap maken naar een van de grootste clubs ter wereld, die in een fantastische competitie speelt. Wij zijn Erik sowieso veel dank verschuldigd voor wat hij tot nu toe met Ajax bereikt heeft, maar we zijn nog niet klaar. Aan het eind van het seizoen zal ik uitgebreider terugblikken op zijn vertrek, voor nu tellen de laatste wedstrijden van het seizoen waarin we met zijn allen de landstitel willen prolongeren."

Lange termijn
Erik ten Hag wordt bij Manchester United de opvolger van interim-trainer Ralf Rangnick en zijn komst is bedoeld voor de lange termijn. Ten Hag, die nog een contract had tot 2023 in Amsterdam, begint deze zomer bij de huidige nummer zes van de Premier League.

Bij Manchester United ligt een grote uitdaging klaar voor de oefenmeester uit Haaksbergen. De club is al sinds 2013 - toen Robin van Persie nog bij United speelde - geen kampioen meer geworden. In 2016 kwam met manager Louis van Gaal voor het laatst de FA Cup in de eregalerij van 'The Red Devils' terecht.

Succescoach bij Ajax
Ten Hag beleefde met Ajax grote successen. Zo bereikte hij in het seizoen 2018-2019 tot ieders verbazing de halve finale van de Champions League, werd hij tweemaal kampioen (daar kan nog een kampioenschap bijkomen), won hij tweemaal de KNVB-Beker en in 2019 de Johan Cruijff Schaal.

Erik ten Hag is na Louis van Gaal de tweede Nederlandse hoofdcoach die op Old Trafford aan de slag gaat.