<
>

MLS: Hoesen scoort voor het eerst in bijna 600 dagen

Danny Hoesen kwakkelde de afgelopen jaren met blessures en was bij Austin FC nog niet bezig aan een al gelukkig huwelijk. De inmiddels 31-jarige spits had meer dan een jaar nodig om zijn eerste doelpunt voor de ploeg uit Texas te maken, maar dat bleek wel een belangrijke. De oud-spits van onder meer Fortuna Sittard, FC Groningen en Ajax zorgde tegen DC United voor de aansluitingstreffer: 2-1. Vervolgens won zijn ploeg met 2-3 in de hoofdstad.

Hoesen vertrok in 2018 uit Nederland en was bij San José Earthquakes meer dan eens trefzeker in de MLS. In 111 optredens kwam hij tot 26 doelpunten en 13 assists, maar sinds zijn overstap in december 2020 naar Austin stokte de teller. Vorig seizoen kwam de Nederlander tot 5 wedstrijden zonder daarin het net te vinden. Zijn laatste goal dateerde inmiddels van 9 maart 2020, 591 dagen geleden.

Door de overwinning stijgt zijn ploeg naar de koppositie in het westen.

Galaxy verspeelt de kop
Dat Austin naar de hoogste positie kan stijgen, kwam door puntenverlies van LA Galaxy. De ploeg waar Kelvin Leerdam 90 minuten volmaakte, kwam tegen Chicago Fire niet verder dan een 0-0. De recordkampioen scoorde wel via Douglas Costa, maar zijn treffer werd uiteindelijk afgekeurd vanwege buitenspel.

Weinig goals
Het was sowieso geen nacht met al te veel doelpunten. Van de elf wedstrijden eindigde er vier in een 0-0. Zo ook het treffen tussen Atlanta FC en FC Cincinnati. Zonder Kenneth Vermeer bij de selectie van de uitploeg kwam Atlanta niet verder dan 0-0. Marcelino Morene was de schlemiel van de avond. De Argentijn miste namens Atlanta een penalty in de tweede helft.