<
>

Ten Hag gaat voor drie jaar tekenen bij United

Manchester United zit met Erik ten Hag in de laatste fase van de onderhandelingen, zoals ESPN vorige week al meldde. Bronnen aan beide kanten benadrukken dat een formele overeenkomst nog niet is getekend, maar de verwachting is dat Ten Hag waarschijnlijk na de bekerfinale tussen Ajax en PSV zal worden aangekondigd.

Ten Hag wil er zeker van zijn dat hij bij United de beste kansen op succes krijgt. Hij heeft tijdens de gesprekken vragen gesteld over de structuur van de club, het aankoopnbeleid en de hoeveelheid geld die beschikbaar zal zijn om de ploeg te versterken. De coach van Ajax gaat waarschijnlijk voor 3 jaar tekenen bij The Red Devils. Bronnen dicht bij de 52-jarige hebben benadrukt dat hij nooit volledige controle over de transfers heeft geëist en dat hij blij is met een veto over nieuwe spelers - in lijn met de macht die werd verleend aan de vorige managers José Mourinho en Ole Gunnar Solskjær.

De Haaksbergenaar blijft tot het einde van het seizoen aan het roer bij Ajax. Op 15 mei sluit de club campagne af met een uitwedstrijd naar Vitesse. De coach zal waarschijnlijk ook voor die tijd invloed hebben op de transfers. United zal ook tot een overeenkomst moeten komen met Ajax over de clausule van 2 miljoen euro. Bronnen melden dat dit bedrag geen probleem zou moeten zijn. Ten Hag is sinds december 2017 manager.

De coach is ook in verband gebracht met een overstap naar RB Leipzig, hoewel bronnen dicht bij de Duitse club hebben benadrukt dat ze meer dan tevreden zijn met de huidige coach Domenico Tedesco. Wat vooral komt door een sterk verbeterde tweede helft van het Bundesliga-seizoen.