<
>

Van Gaal: "Gaat heel goed met me, nu het herstel afwachten"

Vandaag gaat de film over Louis van Gaal in première. De bondscoach lijdt al meer dan twee jaar aan prostaatkanker en werd tijdens zijn derde periode bij Oranje ook nog getroffen door een nierbekkenontsteking, maar liet op de rode loper weten dat hij zich nu goed voelt. "Eigenlijk gaat het heel goed. Ik heb alle behandelingen achter de rug. Ik heb de operatie aan de prostaat achter de rug. Dat is allemaal verleden tijd. De behandelingen waren nog voordat ik mijn contract tekende bij de KNVB. In februari is de prostaat gepeld en nu is het afwachten hoe het zich allemaal zal herstellen", aldus Van Gaal.

Een deel van deze turbulente periode zal naar voren komen in de film. Daarnaast laat de bondscoach een andere kant van zichzelf zien. Al hadden mensen die kant al kunnen zien als ze beter hadden opgelet volgens Van Gaal. "Ze hadden de echte Louis van Gaal al kunnen ontdekken, maar als jij steeds naar dezelfde influencers kijkt, dan zie je altijd de schreeuwlelijk en worden er kritieken op losgeslagen. Dat is niet de dekking van het verhaal. Ik ben een belonende coach, geen straffende coach. Alleen soms zie je me bestraffend en dat kan ook niet anders, omdat we met topvoetbal bezig zijn."

Filmster

Van Gaal verscheen vandaag als een ware filmster op de rode loper voor zijn eigen film. Toch voelt hij zich geen echte filmster, want hij hoefde geen rol te spelen in de film. "Nee helemaal niet. Ik heb geen rol gespeeld. Ik heb Louis van Gaal laten zien. Ik heb de film nog niet helemaal gezien. Ik heb al wel drie keer een uitgewerkte film van mezelf gezien en ik heb me drie keer geen minuut verveeld. Dat is dus wel opmerkelijk denk ik." Van Gaal verklaart vervolgens zelf waarom hij zich waarschijnlijk niet heeft verveeld. "Veel mensen durven dat niet te zeggen, maar ik hou van mezelf. Het is niet zo dat ik niet van mezelf hou, want anders zou ik ongelukkig zijn."