<
>

Danny Makkelie en Lizzy van der Helm fluiten bekerfinales

Scheidsrechter Danny Makkelie heeft zondag in De Kuip de leiding over de bekerfinale tussen Ajax en PSV. De KNVB wees Makkelie maandaag aan voor het duel tussen de nummers 1 en 2 van de Eredivisie. Makkelie heeft langs de zijlijnen hulp van de grensrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries. Joey Kooij is vierde official en Dennis Higler zit in Zeist als videoarbiter (VAR).

De 39-jarige arbiter floot eerder de bekerfinale in 2017 tussen Vitesse en AZ in 2017 voor het eerst de bekerfinale fluiten. Vitesse won de KNVB-beker toen door twee doelpunten van Ricky van Wolfswinkel met 2-0. Eerder dit seizoen mocht ESPN een dag meekijken bij team Makkelie. En dat tijdens de klassieker.

De Amsterdammers wonnen de laatste twee afgemaakte edities van het bekertoernooi en is recordhouder met twintig eindzeges. De Eindhovenaren wonnen de KNVB-beker negen keer. De finale begint om 18.00 uur. De voorbeschouwing op ESPN start om 16.00 uur.

De mannen bekerfinale tussen PSV - Ajax is zondagavond LIVE te zien vanaf 18.00 uur op ESPN.

Lizzy van der Helm leidt volgende week maandag in Nijmegen de finale van het bekertoernooi bij de vrouwen. Ook die finale gaat tussen PSV en Ajax. PSV behaalde de TOTO KNVB Bekerfinale Vrouwen vier keer en won de beker één keer. Ajax stond zes keer eerder in de finale en won er vier. Drie keer eerder stonden de vrouwelijke cupfighters van Ajax en PSV tegenover elkaar in de finale.De wedstrijd begint om 14:30 en de voorbeschouwing start op tweede paasdag om 14.00 uur op ESPN.

De vrouwen bekerfinale is maandagmiddag LIVE te zien vanaf 14.30 uur op ESPN.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.