<
>

Fraser niet naar WK met Oranje

Henk Fraser is de nieuwe trainer van FC Utrecht en Fraser zegt zijn baan bij Oranje op waarmee hij het WK laat schieten.

Fraser wordt daarmee de opvolger van de in maart ontslagen René Hake, Rick Kruys maakt het seizoen af als interim-trainer. Hij tekent tot 2025 bij Utrecht, dat de wens had dat Fraser niet meer door gaat als assistent-trainer bij het Nederlands elftal. Op een later moment wordt invulling gegeven aan de technische staf. Fraser speelde van 1986 tot 1988 voor de club uit de Domstad.

Fraser is blij met zijn terugkeer bij FC Utrecht. “Hoofdtrainer van FC Utrecht is voor mij een unieke kans, waar ik vol voor wil gaan. Aan mijn tijd als speler bij FC Utrecht heb ik een bijzonder gevoel overgehouden aan de club. Eén van mijn dromen was om als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij FC Utrecht. Dat die droom nu in vervulling gaat, vervult me met blijdschap.”

Jordy Zuidam is blij met de nieuwe hoofdtrainer. "Hij is een oefenmeester met een buitengewoon sterke persoonlijkheid en uitstraling. Henk heeft bovendien een duidelijke voetbalvisie en heeft bij meerdere clubs bewezen dat die tot prestaties leidt. We hebben er vertrouwen in dat Henk met zijn ervaring, kennis en kunde het niveau van ons eerste elftal naar een nog hoger plan tilt. Vanaf het moment dat hij bij FC Utrecht in dienst treedt, stopt hij met zijn werkzaamheden voor Oranje. We zijn gezamenlijk van mening dat de baan als hoofdtrainer bij FC Utrecht volledige focus en toewijding vereist. Deze baan combineren met andere werkzaamheden is dus niet mogelijk.”