<
>

Luuk de Jong kopt Barcelona in blessuretijd naar zege

Luuk de Jong heeft FC Barcelona een zwaarbevochten uitzege op Levante bezorgd. De ingevallen spits kopte in de blessuretijd raak (2-3). "Ik ging naar de eerste paal en hij zat erin, dat was geweldig."

Barcelona had het lastig met Levante, dat veel beter speelde dan je van een nummer voorlaatst van La Liga zou verwachten. Morales benutte in de 51e minuut een strafschop voor Levante, na een overtreding van Dani Alves op Son.

Strafschoppen
Levante mocht nog een strafschop nemen na een handsbal van Eric García. Morales gunde de penalty aan Roger, die miste. Vervolgens tekende Pierre-Emerick Aubameyang voor de gelijkmaker van Barcelona. Pedri was de maker van de 1-2 op aangeven van Pablo Gavi.

Gonzalo Melero maakte in de slotfase gelijk voor Levante. Hij mocht een strafschop nemen na een overtreding van de ingevallen Clément Lenglet. De geblesseerde Memphis Depay ontbrak bij Barcelona. Luuk de Jong mocht in de slotfase nog invallen. Hij scoorde in blessuretijd. " Ik had vlak voor mijn goal een klein momentje met Jordi Alba, hij zei: 'Ga naar de eerste paal bij de volgende bal die ik krijg.'"

Belangrijke overwinning
Real Madrid won zaterdag al van Getafe (2-0). Casemiro en Lucas Vázquez scoorden voor de koploper. Barcelona, de nummer 2 van La Liga, heeft nu een achterstand van 12 punten op Real.