<
>

United voorziet problemen met werkvergunning Van Persie

Pro Shots

Het is nog allesbehalve zeker dat Robin van Persie deel uitmaakt van de technische staf van Erik ten Hag, als de trainer kiest voor een avontuur bij Manchester United. Bronnen melden aan ESPN dat United problemen voorziet bij het verkrijgen van een werkvergunning voor de 38-jarige van Persie.

Woensdag werd bekend dat Ten Hag bijna akkoord is met Manchester United over een overgang deze zomer. Hij volgt in Manchester interim-trainer Ralf Rangnick op, die een technische functie gaat vervullen bij United. Ook de naam van Paris Saint-Germain-trainer Mauricio Pochettino werd genoemd, maar de voorkeur gaat dus uit naar de trainer van Ajax. Bij United hebben ze vertrouwen in dat Ajax en Manchester er uit gaan komen en dus kan er al worden gekeken naar de invulling van de rest van de staf.

Een van de namen die veelvuldig genoemd werd, is die van Robin van Persie. De oud-speler van United moet Erik ten Hag bijstaan met zijn ervaring in de Premier League. Omdat Van Persie echter nog amper ervaring heeft als trainer, wordt het lastig om een werkvergunning te verkrijgen. Na de Brexit is het veel moeilijker om een werkvergunning voor het Verenigd Koninkrijk te krijgen. Dat lijkt nu de reden te worden dat United verderkijkt en niet in zee gaat met de spits die 58 doelpunten maakte in 105 wedstrijden voor de club.

Op dit moment is Van Persie werkzaam bij Feyenoord. De topscorer aller tijden van Oranje maakt sinds dit seizoen deel uit van de technische staf die onder leiding staat van de nieuwe hoofdtrainer Arne Slot. Hij is ook de trainer van Feyenoord onder 16.

Andere namen die worden genoemd bij Manchester United als eventuele assistenten van Erik ten Hag zijn Steve McClaren en Rene Meulensteen.