<
>

Ten Hag wil het niet over Manchester United en Engelse taalcursus hebben: "Dat hoeft niet"

Trainer Erik ten Hag van Ajax wil met geen woord praten over een mogelijk vertrek naar Manchester United. "Ik focus mezelf op Ajax, op de landstitel en de KNVB-beker", zei hij.

Ten Hag is inmiddels de eerste keus van de clubleiding van Manchester United en beide partijen zijn zelfs al akkoord over een contract in Manchester, zo meldden bronnen aan ESPN eerder deze week.

Contract
De 52-jarige Ten Hag staat nog tot eind volgend seizoen bij Ajax onder contract. Maar voor Manchester United zal het geen probleem zijn een afkoopsom te betalen. Een vertrek van Ten Hag zou Ajax slecht uitkomen. De Amsterdammers hebben ook al afscheid genomen van directeur voetbalzaken Marc Overmars, na een lange periode van grensoverschrijdend gedrag.

Ten Hag wil niets kwijt over Manchester United. De trainer wil zelfs niet bevestigen dat hij al met de leiding van de Engelse topclub heeft gesproken. Manchester United moest op zoek naar een nieuwe hoofdcoach, omdat interim-trainer Ralf Rangnick aan het einde van het seizoen vertrekt. "We spelen volgende week de bekerfinale tegen PSV", zei Ten Hag. "Ik ga me daar op richten als jullie het niet erg vinden."

Of een taalcursus Engels samen met Hans Kraay jr. al ingepland kan worden, wilde de ESPN-verslaggever na afloop van het thuisduel met Sparta (2-1 zege) weten. "Dat hoeft niet. Je kan alleen gaan. Ik vind het gezellig met je, maar..", aldus Ten Hag.

In dit artikel is informatie van het ANP verwerkt.