<
>

Champions League wordt moeilijk verhaal voor United na verlies bij Everton

ANP Foto

Manchester United heeft in de Premier League opnieuw slechte zaken gedaan in de strijd om deelname aan de Champions League. United verloor de uitwedstrijd tegen Everton met 1-0. Voor de thuisploeg was het een welkome zege in de degradatiestrijd.

De 21-jarige Anthony Gordon, afkomstig uit de jeugdopleiding van Everton, nam op Goodison Park op fortuinlijke wijze het winnende doelpunt voor zijn rekening. Na een klein half uur haalde hij uit vanaf de rand van het zestienmetergebied en via het lichaam van United-aanvoerder Harry Maguire verdween de bal achter keeper David De Gea.

Bij United deed Cristiano Ronaldo de hele wedstrijd mee, maar hij kwam ondanks een goede kans in de blessuretijd niet tot scoren. De geblesseerde Fred werd in de eerste helft vervangen door Paul Pogba. Bij Everton ontbrak de geblesseerde Donny van de Beek, die door United wordt verhuurd.

United, dat dicht bij het contracteren van Erik ten Hag als trainer zou zijn, is bezig aan een slechte reeks in de Premier League. Van de laatste negen competitiewedstrijden werden er slechts drie gewonnen. Door de slechte serie staat United zevende, terwijl de concurrenten voor de vierde plek dit weekend nog kunnen uitlopen.

Everton vergrootte de voorsprong op nummer 18 Burnley tot 4 punten. Woensdag verloor Everton nog met 3-2 van de concurrent voor degradatie.

In dit artikel is informatie gebruikt van het ANP.