<
>

Zes doelpunten Miedema helpen Oranje aan monsterscore tegen Cyprus

Zoals verwacht hadden de vrouwen van het Nederlands Elftal geen enkele moeite met Cyprus en dat is nog zacht gezegd. In een kwalificatieduel voor het WK voetbal werden de Cyprioten met 12-0 verslagen. Een schiettent was er niets bij. Vivianne Miedema was de vrouw van de wedstrijd met zes doelpunten.

Vivianne Miedema
Na een kwartier lag Oranje nog allesbehalve op schema om een monsterscore neer te zetten. De brilstand werd pas in de 23ste minuut van het scorebord geveegd door een doelpunt van Vivianne Miedema. Dat was dan ook direct het startsein voor meer: Jill Roord maakte zowel de tweede als de derde van de avond, Miedema maakte nog zowel de 4-0 als de 5-0. Voldoende vermaak dus in de goed gevulde Groningse Euroborg. Na rust was dat niet anders en werd de avond alleen maar pijnlijker en pijnlijker voor Cyprus. Ook Lineth Beerensteyn, Spitse en Brugts konden nog doelpunten bijschrijven. Door haar zes doelpunten komt ze nu op 91 doelpunten uit 107 wedstrijden te staan.

Leiding in de poule
Nederland heeft door de zege de leiding in de groep weer overgenomen van IJsland, dat donderdag met 5-0 had gewonnen van Belarus. Oranje heeft 14 punten, 2 meer dan IJsland dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Alleen de groepswinnaar plaatst zich direct voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland in 2023. Op 6 september treffen Nederland en IJsland elkaar in de laatste poulewedstrijd.

De voetbalsters zouden aanstaande dinsdag de groepswedstrijd tegen Belarus spelen. De KNVB liet eerder weten geen wedstrijden tegen Rusland en Belarus te zullen spelen en heeft het kwalificatieduel met Belarus nu van het programma gehaald. De bond blijft "over de wedstrijd tegen Belarus in gesprek met de UEFA".

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.