<
>

'Fraser wordt nieuwe trainer FC Utrecht'

Henk Fraser moet de nieuwe trainer van FC Utrecht worden. Volgens verschillende media bevinden de gesprekken tussen de 55-jarige trainer en de huidige nummer 7 van de Eredivisie zich in een afrondende fase. Fraser moet komend seizoen het stokje overnemen van Rick Kruys, die op dit moment interim-trainer is bij Utrecht.

Er is nog wel een obstakel dat uit de weg moet worden geruimd. De club uit de Domstad wil geen constructie met een dubbel dienstverband voor Fraser, die ook assistent-trainer van Oranje is. Fraser zal dus het WK moeten laten schieten.

Fraser geldt als topkandidaat bij Utrecht, waar hij in het verleden ook als speler actief was. De oefenmeester vertrekt na dit seizoen na vier seizoenen bij Sparta Rotterdam. Voor het zover is, wil hij de Kasteelclub behouden voor de Eredivisie. Op dit moment staat Sparta op de zestiende plaats.

Utrecht ging op zoek naar een nieuwe trainer nadat René Hake was ontslagen. De coach werd vanwege tegenvallende resultaten weggestuurd en tijdelijk opgevolgd door Kruys, die ondersteuning krijgt van Dick Advocaat en Michael Silberbauer. Utrecht wil zich dit seizoen nog plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal.